Integrerend en meeslepend schrijfstijl!

Sybelles 24 juli 2024
Luister is een roman die zich afspeelt in Parijs en waarin je het verhaal leest van een au pair die naar Parijs verhuist om opnieuw te beginnen na een nare gebeurtenis met haar docente Florence. Ook volg je Philippe, haar werkgever. Hij worstelt al heel zijn leven met angst en een hoog gevoeligheid die ervoor zorgt dat hij gebeurtenissen aan kan voelen. Het boek speelt zich grotendeels af in de jaren '80, maar maakt in het begin en aan het eind een uitstapje naar de 21ste eeuw. Een onderwerp dat veel terugkomt zijn aanslagen in Parijs, waaronder de bekende aanslag op Bataclan in 2015.

Dit is het eerste boek van Bronwasser dat ik heb gelezen. De integrerende en meeslepende schrijfstijl wist me al vanaf de eerste pagina te pakken. Al meteen is er een dreigende en onheilspellende sfeer. Dit zorgt voor een spanning waardoor je niet meer kunt stoppen met lezen. Persoonlijk ben ik meer onder de indruk van de schrijfstijl dan van het verhaal. Wat een prachtige zinnen en metaforen!

De personages zijn goed uitgewerkt en je krijgt een goed beeld van ze. Het boek beschrijft de verschillende verhaallijnen van Marie, Philippe en Florence. Alle verhaallijnen komen aan het einde samen. Het boek biedt een genuanceerd inzicht in menselijke relaties en de invloed van kunst op het leven.

Dit boek is een aanrader voor liefhebbers van literaire fictie, die op zoek zijn naar een verhaal met diepgang. Het is een verhaal dat je aan het denken zet over het leven en de keuzes die we maken.

Meer recensies van Sybelles