Mijmeringen
Dit is het eerste deel van een serie volgens de seizoenen, en meteen ook het eerste boek van de Scandinavische schrijver Knausgard dat ik las.
Hoewel ik wel hield van zijn schrijfstijl was ik toch wat ontgoocheld aangaande de inhoud. Ik had gehoopt een echt herfstboek te gaan lezen, gezellig in lijn met het seizoen, maar dat viel dus tegen. Het boek betreft eigenlijk enkel 3 brieven aan zijn ongeboren dochter, naast talloze filosofische mijmeringen over de meest alledaagse dingen, los van seizoen (zo heeft hij het over tanden, wespen, thermosflessen, plastic, kikkers enz...). Ik laat het tweede deel "Winter" dus even voor wat het is, en probeer eens een ander boek van hem, misschien dat dat me dan beter zal bevallen.
Wel graag even vermelden dat de uitvoering prachtig is: hardcover in linnen, met gekleurde illustraties (tekeningen) in het boek.