Ontroerende familiekroniek vol fantasie, magie en humor

Tamara 27 januari 2025
In deze moderne klassieker volgen we het wel en wee van het geslacht Buendia. Het is een echte familiekroniek met vele Aureliano’s, Arcadio’s, Ursula’s en Amaranta’s, wat soms wel eens verwarrend kan zijn, maar door het overzicht van de stamboom aan het begin van het boek, zitten de lijnen dan wel weer meteen goed. Doorheen de verschillende generaties zien we dat iedereen in zijn/haar eigen tijd en op zijn/haar eigen manier toch steeds alleen en eenzaam is. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de verschillende personages en generaties, hun relaties en beslommeringen, waardoor het verhaal in een vlot tempo voortdrijft.

Ik weet niet goed wat te zeggen over deze veelbesproken roman, anders dat ik er ENORM van genoten heb. De harde rauwe werkelijkheid wordt doorweven met een wereld vol fantasie, magie en humor, en die combinatie werkt bijzonder goed. Ik was geboeid tot het einde, en het mocht gerust nog even doorgaan.

Er werd onlangs een miniserie van dit boek uitgebracht op Netflix. Benieuwd of deze zo goed zal bevallen als het boek…

Meer recensies van Tamara