Geef me een teken
Geef me een teken is het eerste deel in De Cappucinoclub serie van Michon Voncken. Dit is ook meteen het debuut van Michon.
Pippa heeft een eigen influencer bureau en is behoorlijk succesvol. Echter, na de breuk met haar ex Gijs, is ze eigenlijk alleen maar heel hard aan het werk. Ze doet wel mee aan de ochtend koffiemomentjes met haar vriendinnen Bo (heeft een bloemenwinkel) en Hanne (en de baby Fedde).
Op het werk ziet Melanie, een influencer dat het niet zo goed gaat met Pippa, dat ze eigenlijk wel even rustig aan mag doen. En laat er nu net nog een plekje vrij zijn gekomen op de yogareis die Melanie gaat maken? Na even nadenken geeft Pippa toe en besluit ze de reis te boeken. Als op Schiphol ontmoet ze een paar andere reisgenoten. Ze is niet echt vaardig in yoga, maar is wel van plan om meer te ontdekken en rust voor zichzelf te zoeken.
Eenmaal daar in Portugal zijn er verschillende sessies onder leiding van Sylvie en Saar. Maar daar is ook Joris, de kok van deze week. Kan Pippa aan zichzelf werken en rust vinden in haarzelf? En waarom geeft Joris haar vlinders in haar buik. Hiervoor is ze niet naar Portugal gekomen! En dan Sylvie die alles lijkt op te merken en die Joris voor zichzelf lijkt te willen hebben?
Michon heeft een fijn te lezen debuut geschreven. Je kan echt met Pippa meeleven en je voelt Pippa rustiger worden, je herkent die stemmetjes die in je hoofd tegen je blijven praten.
Ik moest in het begin wel even goed lezen wie nou wie was, maar eenmaal in het verhaal, was het wel veel duidelijker. Maar heerlijk om zulke fijne vriendinnen om je heen te hebben die je helpen en je soms helpen de weg te wijzen. Het is een heerlijke feelgood die door de wendingen in het verhaal blijft boeien!
Het is een fijn zomers verhaal, maar….. gelukkig gaat het dus nog verder in deel 2 en 3, want ik ben zeker nog niet uitgelezen over deze meiden!