Het yogafestival
Het Yogafestival is het debuut van Nanda Jorna bij de verhalenfabiek.
Wies van der Veldt is onverwachts naar Terschelling, op weg naar het yoga festival dat er georganiseerd wordt. Eigenlijk weet ze niet zo goed of ze wel wil, maar haar vriendin duwde het ticket in haar handen, veranderde de naam waarop het ticket staat en eist dat Wies even tijd voor zichzelf neemt.
Wies heeft net haar relatie van zestien jaar verbroken, heeft een veeleisende functie op haar werk, ze krijgt nauwelijks rust. Ze heeft bijna geen moment voor haarzelf. Daar moet verandering in komen. Maar zelfs op de boot naar Terschelling is ze nog bezig om de roosters te maken voor haar werk.
Eenmaal op de camping qc festivalterrein gebeuren er allerlei dingen. Wie is toch die man die op de boot mooie muziek maakte? Hoe moet ze nu kiezen uit het yoga programma? En ze kent hier helemaal niemand, hoe gaat alles? Gelukkig loopt hondje Keessie ook rond. Die helpt haar er een beetje doorheen. En gelukkig ontstaan er ook vriendschappen en ontstaat er weer liefde in haar leven.
Nanda heeft een verhaal geschreven met heel veel soorten yoga erin. Gelukkig had ik al wel eens wat termen ervan gehoord, maar heb ook soms wel even iets opgezocht om er een beter beeld van te krijgen. Ik vond het wel een verfrissend thema. De onverwachte liefde, de yoga die centraal stond, de vriendschap die ontstaat door een gezamenlijke hobby. Ik vond hem wel wat kort, niet specifiek teveel yoga, maar wel een te snelle ontwikkeling van de liefde in het verhaal. Er had voor mij meer tijd genomen mogen worden om de personen nog wat meer mee te zetten qua persoonlijkheid, karakter en er had van mij wel wat meer tijd overheen mogen gaan (bv een yogaweek ipv een weekend)
Wat ik erg grappig vond is de Fuck-it list. Daarmee kon Wies eens beschrijven wat we allemaal herkennen: wat wil je niet. Dat is vaak makkelijker te verwoorden dan wat wil je wel.
Al met al wel een leuk debuut. Ik ben wel benieuwd naar meer verhalen (in de toekomst) van haar. Misschien wel een vervolg hierop!