Letterlijk de klos
Maria komt terug uit Amerika waar ze als mode journalist werkte. Een goede vriendin weet een baan voor haar, bij de boekwinkel waar ze zelf ook werkt. Maria weet wel veel van literatuur, maar ze kent bijna geen enkele Nederlandse auteur. Ook heeft ze nog nooit in een winkel gewerkt, maar met haar CV willen de eigenaren het wel met haar proberen. Ze blijkt talent voor dit werk te hebben, maar omgaan met lastige klanten vindt ze niet makkelijk.
Dan krijgt ze de mogelijkheid om een eigen column te gaan schrijven. Het levert extra inkomsten op (meegenomen natuurlijk), maar biedt haar ook weer kansen om haar schrijftalent in te zetten. Ze besluit het aanbod aan te nemen, maar schrijft wel onder een pseudoniem. Want ze weet niet goed wat haar bazen erover zullen denken.
En wie vindt ze nu eigenlijk leuker? Jules, de er goed uitziet, en waar ze wel wat voor lijkt te voelen, of de gevoelige, betrouwbare Jim?
Wat er allemaal gaat gebeuren, kun je lezen in Letterlijk de klos van Renée Olsthoorn
Ik was heel benieuwd naar het nieuwe boek van Renée. Ik heb al haar andere boeken al gelezen, je blijft doorlezen. Dat is met dit boek ook zeker weer!
Wat handig is dat de delen die vanuit Maria geschreven zijn, in een ander lettertype staan dan de delen vanuit Jim. Het valt meteen op. Daardoor wissel je binnen een hoofdstuk makkelijk af tussen de personages. Je krijgt zo een goed beeld van wat ze beiden denken, voelen en doen. Er zitten verrassende wendingen in, de winkel wordt zo beschreven dat je het gevoel hebt dat je daar rondloopt en je voelt de liefde voor de boeken door het hele verhaal heen. Al met al levert Renée weer een heerlijk boek. En natuurlijk speelt het zich af in Den Haag, de Hofstad. In elk boek van haar komt het wel voor. En zo leuk dat ze het verhaal gebaseerd heeft op een boekenwinkel waar ze zelf gewerkt heeft.
Als laatste wil ik nog even benoemen dat ik de kleine tekeningen bij de hoofdstukken zo mooi erbij vind passen. En er zit een playlist bij, zo kun je lekker in de sfeer komen.
4,5 sterren
Dank aan @aprilbooks voor het recensie exemplaar
#reneeolsthoorn #letterlijkdeklos #aprilbooks #romance #liefde #feelgood #boekenwinkel #needurvenzeggen #keuzesmaken #vriendschap
4,5 sterren
Dank aan @aprilbooks voor het recensie exemplaar