Suiker & Schijn

TanjaT 25 maart 2025
In Suiker en Schijn lezen we verder over de familie Williams van Willow Wood. Nu gaat het over de jongste zus Cordelia, Cora voor vrienden.
Cordelia wil absoluut niet trouwen, zelfs niet al haar broer daarom zelf moet wachten met trouwen. Ze wil haar vrijheid niet kwijt. Ze wil mengsels blijven maken om mensen te helpen, ze wil opkomen voor kinderen die het moeilijk hebben, ze wil niet debuteren in Londen. Ze laat zelfs de dokter voor haar liegen en zeggen dat ze zwakke longen heeft zodat ze niet naar Londen hoeft.
Maar haar broer is niet te vermurwen. Ze moet trouwen. Dan besluit ze het heft maar in eigen handen te nemen en de dokter te vragen of hij niet een geschikte kandidaat voor haar weet die haar ruimte geeft zodat ze haar eigen leven kan blijven leiden. Dan maar een verstandshuwelijk.
Dokter Cullen weet wel iemand (Phillip Pemberton) ….. die zeker niet in haar geïnteresseerd is, maar wel een vrouw naast hem nodig heeft om zijn eigen redenen. Ze besluit daarop in te gaan.
Maar… wie is toch die rare man die haar bespioneerd? En waarom geeft deze man haar kriebels? En wat gebeurt er toch allemaal? Langzaam begint ze te twijfelen of Phillip wel de juiste man voor haar is.

Suiker en schijn is wel een verhaal met een ergens verassend einde. Je voelt wel dat ze twijfelt aan Phillip, maar ze is toch onderweg naar haar eigen bruiloft. Wat gaat er gebeuren? Dat is een verrassende twist in het verhaal. Erg leuk bedacht!
Linda heef een vrouw neergezet is eigenlijk haar tijd wel vooruit is. Ze is leergierig, helpt mensen die pijn hebben, zet zich in voor kinderen. Ze wil niet trouwen en dan eigenlijk maar een accessoire zijn die het in het adellijke huis wel regelt.
Al met al weer een verhaal waarbij je in tegenstelling tot de titel veel meer spanning ervaart dan het zoetsappige wat je verwacht bij de cover.

4,5 sterren!

Dank @verhalenfabriek dat ik verhaal mag lezen!

#lindababel #suiker&schijn #verhalenfabriek #romance #liefde #feelgood #lezen #victoriaansetijd #engeland #mannenliefde #roof #opkomenvoorarmekinderen #landgoed #engelseadel #onverwachteoverlijdens

Meer recensies van TanjaT