Anders dan anders
Rob is een schrijver en druk bezig met zijn volgende boek. Als hij een trailer voorbij ziet komen lijkt die verdacht veel op het verhaal van zijn eerste boek. Hij doet verhaal bij zijn uitgever maar die weet van niets dus hij moet het toch elders gaat zoeken. Als hij tijdens een reis voor zijn werk serveerster Sandy tegenkomt blijft zij hem intrigeren en gaan ze samen op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor de trailer. Zerk speelt een belangrijke rol, want hij blijft Rob achtervolgen maar is hij de ‘dader’? Sandy en Rob komen in een spannende strijd terecht waar Rob’s boek letterlijk wordt nagespeeld en Rob hopelijk weet hoe hij moet handelen.
Het eerste wat mij opviel waren de namen van de films boven de hoofdstukken. Of er een verband bestaat weet ik niet maar het maakt het boek wel bijzonder. De naam van de film komt in het hoofdstuk naar voren en past ook perfect in het verhaal. Het boek komt filmisch over (maar dat klopt natuurlijk ook wel, want het is tenslotte een film) en soms iets te Science Fiction achtig wat niet mijn voorkeur heeft. Ook komt het horror-achtige naar voren wat goed past bij deze thriller. Het is een spannend verhaal waar je echt in wordt gezogen en ik vond het eigenlijk een thriller in een thriller. Rob beleeft zijn eigen film met ook zijn eigen personages. Wat mij opviel waren de bijzondere uitspraken wat Vlaams zal zijn maar in Nederland niet voorkomt. Je snapte het wel en klonk wel leuk. Interessant om een boek te lezen van een Vlaamse schrijver die ik nog niet kende maar wel mijn aandacht heeft weten te trekken en goed de spanning wist op te bouwen.