Verwondering en verbazing

TheavanBodegraven 07 januari 2025
Voor de boekentoer op Facebook heb ik 'En nu ik' van Diana de Laat gelezen.

In het begin was het voor mij even zoeken waar het over ging. Wie is die ik-persoon in dat eerste hoofdstuk?
Het duurde een aantal hoofdstukken voor ik vroeger en nu aan elkaar kon koppelen.
Omdat het thema op de cover staat, kon ik snel meegaan in de beleving van het meisje Nadia.

Het is duidelijk haar verhaal.
Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik ook meer wil weten over haar moeder, Isak en haar broertje. De auteur maakt hier een andere keuze in. Mijn nieuwsgierigheid is daarom te interpreteren als een compliment.

Het weten dat dit verhaal autobiografisch is, zorgt bij mij dat ik helemaal meega in de beleving. Met verwondering en met verbazing. Hoe kan dit zo gebeurd zijn?
Toch wordt het boek nergens een 'klaagboek'. Het geeft juist realistisch het leven van Nadia weer.

Respect voor dit debuut van Diana.

Meer recensies van TheavanBodegraven