3,5⭐️ luguber, precies zoals we gewend zijn

thebookaddictx 09 januari 2025
"Net wanneer je denkt dat je het allerergste waartoe de mensheid in staat is wel hebt gezien, kom je erachter dat dat niet zo is". Dit is een citaat uit het boek wat het hele boek eigenlijk samenvat.

Dit is een luguber boek (zoals we van Stephen King gewend zijn). Het verhaal heeft verassende wendingen en wordt aan het einde heel erg spannend. In het begin vond ik hem erg langdradig. Ik denk dat dit boek ook wel wat korter gekund had. Sommige dingen voegde gewoon niet zoveel toe. Het klonk af en toe gewoon alsof de woorden geschreven zijn om ruimte op te vullen. De personages zijn wel echt perfect voor dit verhaal. Ze passen allemaal zo goed in hun rol. Het plaatje is gewoon compleet. Ik denk wel dat omdat het zo uitgebreid beschreven wordt je een enorm goed beeld krijgt van de situatie die zich afspeelt. Het kost alleen zoveel moeite. Ook vond ik het gek om weer over de corona tijd te lezen. Het voelt zolang geleden, terwijl dat niet zo is. Heel raar om te beseffen dat dat ook een tijd onze realiteit geweest is. Ik vind dat hij deze tijd heel mooi verwerkt heeft in het boek. Vooral de scheiding die de corona veroorzaakte in de maatschappij!

Al met al was ik erg bang om in dit boek te beginnen vanwege de dikte, maar ik heb totaal geen spijt. Je moet wel tegen lugubere verhalen kunnen om van dit boek te genieten, maar dit past juist goed in mijn straatje. De schrijfstijl is ook erg fijn en het leest totaal niet moeilijk weg! Holly vond ik erg leuk. Ik heb alle andere boeken niet gelezen waar Holly in voor komt, maar ik ga dit zeker nog een keer doen. Zo krijg ik net even iets meer achtergrond informatie.

Meer recensies van thebookaddictx

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.