Queer rockstar romance

lunaetesss 18 augustus 2024
Best of YA books was zo vriendelijk om mij een recensie exemplaar te sturen in ruil voor mijn eerlijke mening over dit boek.

Toen David dertien was richtte hij samen met zijn vrienden Chance en Eli de band Darkhearts op. Na een meningsverschil met zijn bandleden besluit de vijftienjarige David de band te verlaten. Chance en Eli gingen met zijn tweeën verder en werden kort daarna gescout en super beroemd. Terwijl David druk bezig was met school tourden Chance en Eli de wereld over. Twee jaar later komt er plotseling een einde aan het succesverhaal van Darkhearts. Eli overlijd onverwachts. Hierdoor komt David weer in contact met Chance. Chance houd nog steeds van aandacht en is arrogant, maar toch bloeit er iets nieuws op tussen hem en David.

Darkheart voelt verrassend luchtig, ook al begint het boek met een wat zwaarder onderwerp. Er zit genoeg humor in, maar serieuze onderwerpen worden ook besproken. Wel vond ik het jammer dat het mentale gezondheid aspect richting het einde van het boek werd weggelaten.

David koestert veel wrok jegens Chance in het begin, omdat hij kort na het succes van Darkhearts geghost werd. Gelukkig wordt die wrok langzaam minder hoe meer hij omgaat met Chance en Chance opnieuw leert kennen.

David komt erachter dat het leven van Chance niet zo mooi is als het lijkt. Er zit een schaduwkant aan het leven van een beroemdheid. Iedereen wilt wat van je en iedereen heeft hoge verwachtingen.

Hoe meer David omgaat met Chance, hoe ingewikkelder het voor hem wordt. Er komen opeens allemaal onverwachte gevoelens tevoorschijn en David weet eigenlijk niet zo goed wat hij er mee moet.

Darkhearts is een queer rockstar romance met een enemies to lovers vibe die gaat over zelf ontdekking en zelfontwikkeling.

Content warning: Alcohol, depressie, rouw

Meer recensies van lunaetesss