Een voor een
De familie van Daisy Darker gaat elkaar al jaren uit de weg, maar voor Nana's 80e verjaardag verzamelt de hele familie zich in Nana's huis op een klein getijdeneiland. Als het vloed wordt, zullen ze acht uur lang van de wereld worden afgesloten. Klokslag middernacht, terwijl het stormt, wordt Nana opeens dood aangetroffen. Een uur later volgt het volgende slachtoffer. Ze zijn gevangen op een eiland waar iemand de familieleden een voor een vermoordt.
Tot nu toe heb ik twee boeken van Alice Feeney gelezen: Soms lieg ik en Ik weet wie je bent. Ik vond beide boeken fantastisch en ik hoopte dat Een voor Een net zo goed zou zijn!
Een voor Een wordt verteld vanuit het perspectief van Daisy Darker. Daisy is een interessant personage. Ze is geboren met een gebroken hart, lijkt geen vrienden te hebben en op de een of andere manier kan één van haar zussen haar niet uitstaan. Ze is dol op Nana en vindt het heerlijk om weer terug te zijn in Nana’s huis. Nadat de familieleden bij elkaar zijn, duurt het niet lang voordat de eerste discussies ontstaan. Daisy verliest zichzelf af en toe in gedachten, waardoor je over haar herinneringen van haar jeugd leest. Al snel kom je erachter dat Daisy's jeugd niet zo rooskleurig was. Middernacht wordt Nana vermoord aangetroffen en begint de spanning onder de familieleden. Een uur later volgt het volgende slachtoffer. Wie wil de familieleden vermoorden? Zijn ze niet alleen op het eiland?
De schrijfstijl van Alice Feeney is vlot en leest prettig door. De herinneringen over Daisy’s jeugd zorgen ervoor dat het verhaal interessant blijft. Ook gebeurt er tijdens het heden van alles, waardoor je het boek niet aan de kant wilt leggen. Ik was er zeer van overtuigd dat ik wist wie de dader was, maar zodra deze bekend werd, was ik verrast. Ook het einde was een grote verrassing. Dat had ik echt niet zien aankomen. Het verhaal is geen enkel moment saai en bevat spannende momenten. Een voor Een is een uitstekende psychologische thriller! Ik kijk uit naar meer boeken van Alice Feeney.
Dankjewel @awbrunathrillers voor het recensie-exemplaar!
Dankjewel @awbrunathrillers voor het recensie-exemplaar!