Ik zal de sleutel vinden
Ik zal de sleutel vinden is het eerste deel in een nieuwe serie van Lars Kepler. Dit keer schrijft het auteursduo onder een nieuwe naam: Alex Ahndoril.
In het eerste deel van de serie volgen we privédetective Julia Stark. Ze krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. Op zijn telefoon is een foto aangetroffen van een bebloede man met een zak over zijn hoofd. Per Günter kan zich echter niet herinneren dat hij deze foto heeft gemaakt. Julia gaat samen met haar ex-man, die bij de politie werkt, naar het landgoed van Per Günter om het mysterie op te lossen.
De schrijfstijl voelde voor mij anders aan dan die van de Joona Linna-serie en het duurde even voordat ik eraan gewend was. Julia Stark is een interessant personage die lichamelijk contact met andere mensen vermijdt. Waarom, wordt aan het einde van het boek nog niet duidelijk. Ook is het nog onbekend waarom Julia en haar ex-man uit elkaar zijn gegaan. Hopelijk komt hier in een volgend deel antwoord op.
Het onderzoek naar wie de man op de foto is en wie hem heeft vermoord, is uitgebreid beschreven. Spannend wordt het verhaal niet en soms voelde het boek wat langdradig aan. Ondanks dat het boek mij niet omver heeft geblazen, ben ik toch nieuwsgierig geworden naar een tweede deel!
Dankjewel uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar!
Dankjewel uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar!