3.5/5

thereadingtwinsnl 06 november 2024
Toen ik zag dat de Zilveren Rivier uit zou komen, was ik meteen enthousiast! Ik Heb enorm genoten van de Daevabad trilogie toen ze destijds uitkwamen, dus dat ik nog weer even terug kon gaan in die fantastische wereld die S.A. Chakraborty heeft weten te creëren is iets waar ik erg naar uitkeek. Toen het boek binnenkwam was ik erg verbaasd, vooral omdat het een vrij dun boek is, totaal niet wat ik gewend ben van de daevabad serie. Dat maakte me echter niet minder benieuwd naar de verhalen in dit boek.

De Zilveren Rivier is eigenlijk een bundel van meerdere verhalen vanuit verschillende personages. Dat vond ik erg tof, want je krijgt uit verschillende tijden, personages en dus perspectieven te lezen. Dat maakt dat de wereld, die al ontzettend goed uitgewerkt is in de trilogie zelf, nóg meer tot leven komt. Wat ik daarnaast erg fijn vond, is dat aan het begin van elk verhaal kort vertelt wordt waar op de tijdlijn van de Daevabad trilogie.

Wel zou ik sterk aanraden om de Daevabad trilogie nog weer even te lezen voor je aan dit verhaal begint. Voor mij was het namelijk al een tijdje geleden dat ik de serie las, waardoor ik soms echt moest graven in mijn geheugen voor bepaalde personages en wie zo ook alweer waren. Hierdoor had ik af en toe wel moeite met in het verhaal blijven, wat toch jammer is. Maar, nogmaals, als je vlak hiervoor de trilogie al gelezen hebt heb je dat probleem niet en zou ik enorm aanraden om deze bundel erachter aan te lezen!

Verder vond ik het enorm tof om te zien dat S.A. Chakraborty ook goed is in het schrijven van korte verhalen. Toch weet ze haar authentieke schrijfstijl weer in de verhalen te steken, waardoor je meteen weet dat het werk van haar hand is.

Over het algemeen heb ik enorm genoten van de Zilveren Rivier, maar zou ik wel aanraden om eerst de trilogie te lezen.

Beoordeling: 3,5/5

Meer recensies van thereadingtwinsnl