4,5 ik neem al mijn woorden terug
If the sun never sets is het tweede deel in de vierdelige If love serie van Ana Huang.
Zoals je in onze recensie over het vorige deel al hebt kunnen lezen, zijn we groot fan van de boeken van Ana Huang. Met name de King of Sins serie is hier groot favoriet!
(Oh ja, en het vierde deel van de Twisted serie; Twisted Lies, blijft ook een favorietje.)
Het eerste deel van deze serie was net iets minder onze smaak.
Het was zeker wel goed geschreven, maar de verhoudingen tussen Blake en Farrah waren het niet helemaal voor mij. Wel is het een erg vermakelijk verhaal, en daarom was ik ook wel benieuwd naar dit tweede deel!
Net zoals we in onze vorige recensie hebben gezegd, leek het in het eerste deel alsof je echt kon merken dat ze dit boek een stukje eerder heeft geschreven dan haar andere boeken.
Ook in dit boek krijg ik dat gevoel soms nog wel eens, maar toch al zeker in mindere mate dan in het eerste deel!
Dit boek maakt een beste sprong in de tijd; we lezen namelijk vanuit vijf jaar na het einde van het eerste boek.
Om nou te zeggen dat ik er direct weer inzat is niet waar. Het duurde zeker een hoofdstuk of vier voordat ik weer goed in het verhaal zat.
Dit komt naar mijn idee vooral doordat eigenlijk alle personages best wel zijn veranderd vergeleken met het eerste deel.
Niet heel gek natuurlijk, want ze zijn ook vijf jaar ouder, maar toch vond ik dit een beetje raar in het begin.
Wel vind ik dat vooral Farrah en Blake in een positieve zin zijn gegroeid. Hierdoor vond ik lezen over hen ook direct een stuk leuker!
Het is mega leuk om over Farrah als interieurontwerper te lezen!
Na het lezen van If the sun never Sets, is het eerste deel ook zoveel duidelijker en begrijp ik veel beter waarom dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan.
Hoewel ik na het eerste deel dus een beetje twijfel had over of deze boeken wel wat voor mij zouden zijn, vind ik dit tweede deel echt een heel stuk toffer en toch zeker wel het lezen waard!
Deze duologie samen vormt een second chance romance, en in het eerste deel lees je dus eigenlijk waarvoor de tweede kans nodig is.
En geloof me, dit tweede deel is het absoluut waard! Second chance romance vind ik mega tof, mist ze goed uitgevoerd worden, en dat wordt het absoluut!
Het is misschien even een trust the process dingetje, maar doe het dan ook echt!
Ik neem mijn woorden over het eerste deel terug, ik heb te vroeg geoordeeld.
Mocht je nou het eerste deel gelezen hebben en net al ik, niet zeker weten of deze serie wel wat voor jou is: hou vol en geef het tweede deel een kans!
Hij is het absoluut waard!
Het eerste deel van deze serie was net iets minder onze smaak.
Het is mega leuk om over Farrah als interieurontwerper te lezen!
Ik neem mijn woorden over het eerste deel terug, ik heb te vroeg geoordeeld.
Hij is het absoluut waard!