fantastisch!

Maar zelden heb ik dat ik echt onder de indruk ben van een fantasy (of romantasy). Veel fantasy’s hebben namelijk hetzelfde concept en een plot of personage moet echt origineel zijn om mij echt te overtuigen. Quicksilver is een boek wat op dat vlak alles voor mij had. Het is absoluut één van de beste -dan al niet de beste- romantasy die ik heb gelezen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik met erg hoge verwachtingen aan dit verhaal begon. Dit boek heeft een hele poos heel veel op Booktok gestaan en was een hele hype. Juist daardoor gaan mijn antennes met dit soort boeken omhoog staan, aangezien ik maar weinig boeken écht de hype waard vind. Ik begon dus met hoge verwachtingen, maar ik merkte al in het begin dat dit boek al mijn verwachtingen zou overtreffen. Het verhaal begon direct spannend, waardoor je meteen geïntrigeerd bent en meer wil weten. Voor mij werkt dat beter dan eerst uitleg over de wereld en personages. Ik denk dat dat ook iets is wat veel lezers fijn zullen vinden; door de proloog die meteen spannend is, leer je wel al veel van het hoofdpersonage, Saeris, kennen. Je leert meteen een beetje over haar normen en waarden.

Niet veel later leren we ook het mannelijke personage, Kingfisher, kennen. In tegenstelling tot Saeris leer je bij hem niet meteen over zijn normen en waarden; hij blijft een stuk mysterieuzer. Wel merk je als lezer dat de auteur dit zo bedoeld heeft. Dat werkt fijn, want het zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen en meer over Kingfisher te weten wil komen.

De worldbuilding in dit boek vind ik bijzonder goed en dat heeft een specifieke reden; Saeris weet zelf nog niets over de magie in de wereld, waardoor je als lezer er samen met haar achter komt wat kwikzilver is en hoe de magische wereld in elkaar steekt.

De chemie tussen Saeris en Kingfisher springt bijna van de bladzijdes af. Ik vond het als lezer heel mooi om te lezen hoe de band tussen hen zich ontwikkelt en ook steeds sterker wordt. Als koppel is het misschien wel mijn favoriete koppel in de fantasywereld, samen met Feyre en Rhysand uit ACOTAR.

Ik heb lang zitten nadenken over wat ik anders zou doen aan dit boek om er toch een kritisch puntje uit te halen, maar er is gewoon niks wat ik anders zou doen. Voor mij heeft dit boek alles wat een goede romantasy moet hebben; sterke personages, goede worldbuilding en een koppel om bij weg te dromen.

Met die reden kan ik ook niet anders dan dit verhaal een dikke vijf sterren geven.

Ik wil ook nog even een groot applaus geven aan Best of Fantasy, want deze uitgave is werkelijk prachtig. Het bedrukte boekblok is prachtig, de naked cover daaronder ook al. Maar wat de uitgave van dit boek in het Nederlands extra speciaal maakt is de reversable dustjacket. Voor de mensen die liever niet de originele cover in hun kast willen hebben staan is er de andere kant van de dust jacket; een prachtige cover met vlinders die heel mooi bij het bedrukte boekblok past.

Beoordeling: 5/5

Meer recensies van thereadingtwinsnl

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.