Tussen stilte, passie & mysterie

Thijn14 26 april 2025
After Party was voor mij een eerste kennismaking met de auteur Maren Stoffels, die echt wel een fijne schrijfstijl heeft. Het boek las verschrikkelijk makkelijk weg wat een groot compliment voor de schrijver. Het lijkt gedurende het hele boek dat je het boek vanuit meerdere perspectieven leest, waar later in het boek dit toch in twijfel wordt getrokken. Ik vond het moment dat dit voor het eerst duidelijk werd wel even lastig lezen om het verhaal goed te volgen, maar alles werd richting het einde weer duidelijk. Je leeft je echt in Lucy in als de belangrijkste hoofdpersoon, die haar verdwenen vriendin probeert te zoeken. Zeker dat de mogelijke ontvoerder zich op school zou bevinden lijkt mij een heel gek idee om voor te stellen. Dit maakt het verhaal wellicht ook iets minder realistisch, maar niet minder spannend. Het lijkt mij vooral heel onwerkelijk als je zoiets overkomt en al ruim een jaar moet wachten, waarna het schoolfeest gewoon weer opnieuw georganiseerd wordt. Een leuke toevoeging vond ik het nawoord van de auteur Maren Stoffels aan het einde van het boek, waarin zij vertelde hoe ze tot dit boek gekomen is: gebaseerd op podcasts met waargebeurde verhalen. Voor mij is dit boek een echte aanrader, zeker als je een goed boek lekker in een dagje weg wilt lezen.

Meer recensies van Thijn14