Dromen mag
Allemaal hebben we zo onze dromen, fantaseren we over wat er niet is maar wat we graag zouden willen. Sommige van die dromen kunnen onmogelijk uitkomen. Maar Walvis heeft een droom, en gelukkig heeft hij Sprinkhaan.
Sprinkhaan heeft een winkel, een 'winkel-van-sinkel' zouden grote mensen het noemen. Een winkel waar alles wat je nodig hebt kunt krijgen.
Dus gaat Walvis, die graag een tuintje wil, een brief schrijven.
Zijn droom komt uit, maar hij ontdekt al snel dat dromen die uitkomen niet altijd zijn zoals je gedacht had dat ze echt zouden worden.
Zelf in zijn tuintje zitten kan hij niet, en zijn bezoekers gaan nou ook niet al te netjes om met zijn tuintje.
En ja, dan mist hij het springen in het water, en nog veel meer. Hoe het afloopt moet je zelf maar lezen, maar aan het einde van het verhaal is Walvis toch nog gelukkig.
De prachtige tekeningen van Annemarie van Haeringen maken dit een prachtig boek om samen te lezen en te bekijken.
Een zilveren griffel met recht verdiend!
Dus gaat Walvis, die graag een tuintje wil, een brief schrijven.
Een zilveren griffel met recht verdiend!