make believe
Zo eens in de zoveel tijd kom je kinderboeken tegen die zo vernuftig geschreven zijn dat je volledig opgenomen wordt in het verhaal, en je wegdroomt in de wereld die er in geschapen wordt.
Er zijn de Narnia boeken, A Wrinkle In Time, en anderen.
De wezens in deze serie komen geleidelijk aan het verhaal in zodat je een beetje de karakters van de hoofdpersonen leert kennen.
Vernuftig geschreven alsof hier zowel door de kinderen als de schrijfster Holly Black een "waar gebeurd verhaal" verteld wordt, en de prachtige illustraties van Tony DiTerlizzi dragen bij aan de mystiek.
Dat de kinderen gevaar lopen wordt snel duidelijk, maar het verhaal is zodanig geschreven dat alles op het juiste moment komt. Waardoor je geboeid blijft tot de laatste bladzijde en uitziet naar het vervolg.
Toch kan ik niet loskomen van het gevoel dat er iets mist. Misschien dat de kinderen toch nog net iets te afstandelijk beschreven worden. Het gaat vooral om wat ze doen in het boek, en er wordt maar een klein beetje verteld over wie de kinderen zijn, wat hun achtergrond is. Om maar niet te spreken over de moeder. Toch zou ik het boek aanbevelen.
Er zijn de Narnia boeken, A Wrinkle In Time, en anderen.