Fantasie om bij een spreekbeurt te helpen

tiggerhans 26 januari 2025
Verlegen zijn en dan een spreekbeurt moeten geven.
In onze klas was iedereen verlegen voor een eerste spreekbeurt. En dan maar afwachten wat voor cijfer je er voor kreeg.
Jurre heeft dat zelfde probleem, en in een fantasie wereld die dwars door zijn gewone wereld loopt, ontmoet hij een prinses die hem wel aan een aantal mensen zal voorstellen die hem tips kunnen geven hoe hij zijn plankenkoorts kan overwinnen.
Nou zitten er bij die tips niet echt eentje waar je volgens mij echt iets kan. De spiegels later in het verhaal zijn denk ik de beste hulp geweest voor Jurre om te kunnen wennen aan al die klasgenootjes die je aan zullen kijken, maar uiteindelijk, komt de spreekbeurt er en gebruikt hij toch wel wat van de tips die hij gekregen heeft.
Het verhaal was nogal langdradig en het gezeur over de hand van Jurre was iets te veel van het goede.
Mijn twee sterren zijn eigenlijk nog het meest voor de illustrator die er nog wat moois van wist te maken.

Meer recensies van tiggerhans