De weg naar huis - Kristin Hannah; een pracht verhaal vol diepgang, emotie en liefde!
De weg naar huis – Kristin Hannah
Juist op het moment dat de relatie tussen de Jolene en haar man Michael op de klippen lijkt te lopen, wordt zij uitgezonden op missie naar Irak. Binnen afzienbare tijd moet ze haar gezin achterlaten om voor een jaar te vertrekken naar het oorlogsgebied.
Het verhaal
Jolene heeft na een onzekere jeugd haar zelfvertrouwen teruggevonden in het Amerikaanse leger. Als helikopterpilote in het Amerikaanse leger heeft ze in de jaren erna de advocaat Michael ontmoet en met hem hun droomhuis gekocht. In de opvolgende jaren werd hun gezin compleet met hun twee dochters.
Maar dan lijkt hun leven onverwacht een andere wending te nemen. Het kost Michael moeite om de baan van zijn vrouw te aanvaarden. Net nadat hij in een geïrriteerde bui heeft aangegeven niet meer van Jolene te houden, wordt zij opgeroepen om naar Irak uitgezonden te worden waardoor Michael plots ook de zorgen voor hun dochters op zich moet nemen naast zijn goedlopende advocatenpraktijk.
Juist die opstandigheid van Michael ten opzichte van Jolenes carrière binnen het leger heeft tot hun huwelijkscrises geleid.
Als hij na haar vertrek bericht krijgt dat de helikopter van zijn vrouw is neergestort, snapt hij dat hij nu voor drie zal moeten zorgen. Hij zal zijn tijd nu moeten verdelen tussen zijn vrouw, zijn dochters en zijn lopende zaak waarbij hij een ex-militair moet verdedigen met een PTSS trauma. Juist dit proces opent bij Michael zijn ogen. Hij snapt dat hij zijn vrouw en dochters tekort heeft gedaan in de voorgaande jaren.
Als Jolene vanuit het ziekenhuis thuiskomt voor een langdurig herstel, blijkt zij echter niet langer de vrouw die zij voorheen was, maar wel de vrouw waar hij zo van houdt.
Zullen zij elkaar weer weten te vinden?...
Look & Feel
Een paperback met een matte cover waarop de glimmende titel eruit springt boven de sobere illustratie met een eenzame vrouw op de voorgrond.
Oordeel
Wederom een prachtige roman van mijn favoriete auteur Kristin Hannah. Al jaren weet zij mij te raken met haar intense verhalen. Zij heeft de gave om haar lezers te raken met de diepgang in de verhaallijn. Karakters worden krachtig neergezet en de lezer kan zich moeiteloos vereenzelvigen met de hoofpersonen, hoe verschillend ook.
In “De weg naar huis” stappen we binnen in de wereld van het Amerikaanse leger ten tijde van oorlog, helaas een zeer actueel onderwerp in deze tijd.
We voelen de pijn en de angst die dat met zich mee brengt voor gezin, familie en niet in de laatste plaats voor de militairen. Maar ook vriendschap, jeugd en rouw spelen belangrijke rol in deze roman.
Het is een verhaal dat de twee kanten belicht, maar bovenal een verhaal van liefde en vertrouwen. Mooi vond ik ook dat het traditionele rollenpatroon waarmee het verhaal start, gedurende het verhaal volledig werd doorbroken. De wereld op z’n kop zet voor de twee hoofdkarakters. Geen voorspelbaar gedoe dus, maar stof tot nadenken.
Wederom van mij een vijftal sterren om de eenvoudige reden dan ik het boek niet weg kon leggen doordat ik meegezogen werd in het verhaal. Een boek waarbij ik gewoon teleurgesteld ben als ik echt de allerlaatste bladzijde heb uitgelezen…
Het verhaal
Zullen zij elkaar weer weten te vinden?...
Look & Feel
Oordeel