Vlees en bloed
Ik had geen idee wat ik van het boek Vlees en bloed zou vinden, ik vind de omslag niet erg aansprekend, maar het verhaal op de achterflap is wel intrigerend. Van de auteur heb ik nog nooit gehoord, dus ik ben erg benieuwd.
Toen ik begon met lezen zat ik meteen in het verhaal en het bleef tot aan het einde boeien. Sowieso vind ik familieperikelen vaak wel interessant om te lezen. Het verhaal gaat over Viktor en zijn vader Leo.
Na de breuk van zijn relatie met Mischa gaat Viktor Nordmann (het valt mij op dat de naam erg lijkt op die van de auteur zelf) noodgedwongen bij zijn vader Leo wonen.
Beide moeten daar een weg in vinden. Voorheen hadden ze sporadisch contact.
Viktor worstelt zich zo goed en zo kwaad als het kan door het leven, zijn vader is een nieuw leven aan het opbouwen als weduwnaar. Viktor helpt zijn vader bij het worst maken en werkt op een boekenveiling.
Mooi om te lezen hoe de relatie tussen vader en zoon zich ontwikkeld,en ze door hun verschillen toch een beetje een balans vinden in de omgang.
Tot alles ineens verandert als Leo een beroerte krijgt.
Het is eigenlijk een boeiend en ontroerend verhaal tussen twee mensen die onverwacht in 1 huis moeten wonen en daar samen een weg in moeten vinden. Door te lezen is het net of je meekijkt in een ander zijn gezin.
Prettig toegankelijk geschreven verhaal, wat blijft boeien met onderwerpen van deze tijd zoals bijvoorbeeld de woningnood.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen en wil nu zeker zijn debuut De tussenzus ook lezen.
Beide moeten daar een weg in vinden. Voorheen hadden ze sporadisch contact.
Tot alles ineens verandert als Leo een beroerte krijgt.