vriendschap en voertuigen
Ik zag dat een van de mensen/beoordelaars dit boek van Leo Timmers & Bette Westera op de leeslijst heeft gezet. Dat is een prima keuze. Daarom dalen we vandaag maar eens af naar de allerkleinsten. het gaat namelijk om een kartonboek. De schitterende illustraties zijn van de Vlaming Leo Timmers, die onder meer bekend is door zijn Prentenboek van het Jaar 'Een huis voor Harry'.
In dit klein formaat boek komen we oude bekenden tegen uit eerdere boeken van Timmers. Het zijn allemaal dieren die je kunt kennen uit boeken als 'Eiland van Olifant' en 'Boem'. Schitterende platen die warmte uitstralen. De warmte van vriendschap, een van de thematieken die veelvuldig in Timmers' werk terug te vinden zijn. Daarnaast spelen vervoersmiddelen een belangrijke rol in zijn illustraties. Zo zien we twee giraffen en twee ezels op een vrachtautootje en een vorkheftruck en een walrus in een badkuip met wielen, samen spelend met een vis.
Zo bevatten de tekeningen diverse grapjes.
Het is een goede keuze om Bette Westera te vragen er een versje bij te maken. Dat zijn mooie zinnen die ergens een rijmvorm hebben: 'vrienden zijn om dingen mee te delen. ook al doen ze soms een beetje maf' en op de volgende pagina staat dan; 'Beste vrienden komen bij je spelen, en dan spat de vreugde ervan af'.
De mooiste zin staat op de achterflap: 'Goede vrienden zijn een soort cadeautje, en cadeautjes komen nooit te laat'.
Ja, zelfs kartonboeken kunnen de moeite meer dan waard zijn.
Een mooi boekje voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.
Beoordeling: vier dikke sterren.
Zo bevatten de tekeningen diverse grapjes.
Ja, zelfs kartonboeken kunnen de moeite meer dan waard zijn.
Een mooi boekje voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.
Beoordeling: vier dikke sterren.