Gossip Girl: de creep
Het is inmiddels de achtste jeugdthriller van Margje Woodrow. Ze behoort bij het gezelschap van jeugdthrillerauteurs als Mel Wallis de Vries en Cis Meijer.
Vaak hebben deze boeken een aantrekkelijke op de jongeren gerichte lay-out. Hier afwisselend het verhaal van hoofdpersoon Laurie (Lau), afgewisseld met mysterieuze berichten van iemand die aan B. schrijft. In dit geval is dat ook zo. Ook het taalgebruik is eigentijds. Het onderwerp spreekt aan: gebruik social media (TikTok).
Zo als gebruikelijk moet er ook wat te zeuren zijn: ik vind het aantal personages redelijk talrijk. Wel te begrijpen, omdat de ontknoping schrijven van zo'n thriller het moeilijkste onderdeel is. Je moet uiteraard voortdurend op het verkeerde been gezet worden. Het is een spannende zoektocht en je wilt de ontknoping beslist te weten komen.
Meestal balanceren deze verhalen zich op de grens van aardig verhaal (drie sterren) tot en met goed verhaal (vier sterren. Ik vind deze nieuweling van Margje Woodrow aan de bovenkant horen. Het is een spannend verhaal geworden.
Zal niet te veel verklappen over de inhoud, anders krijg ik weer boze reacties over spoileren. Anderen moeten uiteraard ook wat te zeuren hebben.
Het populaire TikTok-account GossipGirl_Zonnebloemcollege verspreidt roddels over leerlingen en docenten. Isabelle is al te grazen genomen en als Germaine aan de beurt is, vindt Laurie het eigenlijk geen goed idee. Ze fluit Caro en Marthe terug. Om plaatsing op TikTok te voorkomen moet ze geld betalen (vijftig euro).
En dan gaat het van kwaad tot erger. Laurie had gehoopt verlost te zijn van de ellende, maar nu zakt ze er steeds dieper in. Ze is haast verplicht om mee te doen, anders lopen haar broer en enkele vriendinnen gevaar. Wie is die creep en valt die te stoppen?
Zal het boek aanschaffen voor onze leerlingen.
Vanaf ca. 13 jaar.
Zal het boek aanschaffen voor onze leerlingen.
Vanaf ca. 13 jaar.