Pad naar acceptatie
Kiek, veertiger, runt een biologische tuinderij met behulp van haar stagiairs en vrijwilligers.
Wanneer ze chronisch ziek blijkt te zijn staat haar leven op z'n kop. Ze dient keuzes te maken, niet enkel voor de korte termijn, maar zeker ook voor de toekomst. Tegelijkertijd wordt ze op de tuin geconfronteerd met een haas die zich enkel en alleen aan haar laat zien. Er moeten maatregelen getroffen worden om te voorkomen dat er vraatschade optreedt, of niet?
Mariken Heitman schrijft met de mierenkaravaan een poëtische roman die volzit met prachtig gedetailleerde beschrijvingen van flora en fauna in en om Kiek's moestuin.
Aan de hand van de seizoenen wordt je meegenomen op een persoonlijke reis van verlies(relaties, gezondheid en geliefde tuin) en waarin acceptatie een belangrijke rol speelt. Mariken Heitman is waarlijk een woordkunstenaar en ik heb enorm genoten van de prachtige zinnen vol metaforen en beeldspraak.