Sterke vrouwen met veel inhoud!

TrudieH 10 oktober 2024
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Lily en Estée. Lily leeft in het heden en krijgt plotseling een brief die voor haar oma is geschreven . Lily haar vader en oma zijn al overleden waardoor ze als enige familielid haar moeder heeft. Ondertussen jaagt Lily (en haar vaders) dromen na om assistent wijnmaker te worden in Italië. Hier komt ze een erg leuke jongen tegen.

In het boek ga je ook terug in de tijd met Estée. Estée was in 1940 ongeveer 13 en kon ontzettend goed dansen. Haar moeder zorgde ervoor dat Estée alleen maar mocht denken aan dansen zodat ze een goed inkomen kregen. Estée gehoorzaamde haar moeder altijd totdat ze een jongen tegen komt die haar erg aansprak. Ze wilde graag meer over hem te weten komen. Helaas is hij al op jonge leeftijd weggegeven aan een andere vrouw zodat de familie een hoge naam kan houden.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek. Zelf lag ik op het strand in Italië en ondertussen las ik over het mooie Italië. De hoofdstukken die zich afspelen in de verledentijd vond ik zelf het leukst om te lezen. De verboden liefde tussen Estée en Felix was aangrijpend. Lily haar passie voor het maken van wijn maakte het boek ook erg interessant. Ik heb nog niet eerder over een wijnmaker gelezen en een vernieuwend concept maakt mij altijd nieuwsgierig.

Het einde van het boek zorgde ervoor dat het boek van mij vier sterren kreeg. Wat een mooi en ontroerend einde waarbij ik zelfs een paar traantjes heb laten vallen. Een absolute aanrader als je het mij vraagt in ieder geval!

Meer recensies van TrudieH