Enemies to lovers
Jamie en Hazel zijn totaal verschillend. Jamie houdt van grauwe kleuren, netheid en orde in zijn leven en Hazel van kleur, glitters en haar leven is niet op orde. Jamie en Hazel kennen elkaar al hun hele leven, sterker nog, ze zijn op dezelfde dag geboren. Hun moeders zijn dikke vriendinnen, dus automatisch groeien Hazel en Jamie ook samen op. En daar zijn ze zelf eigenlijk helemaal niet zo blij mee. Ze zijn zo ontzettend verschillend en dan willen de moeders ook nog de verjaardag elk jaar samen vieren. En naarmate ze ouder worden, wordt het alleen maar erger, ze hebben niks gemeen. Jamie heeft het ogenschijnlijk allemaal voor elkaar, opleiding, goed werk, een appartement en een vriendin en Hazel heeft eigenlijk niks en werkt in een vintage winkel. De band tussen Hazel en haar moeder is niet zo best, dus helpen Jamie zijn ouders waar ze kunnen. Dit weer tot ongenoegen van Jamie. Dus Jamie en Hazel haten elkaar. Punt. Maar die knetterende electrische ruzies veranderen uiteindelijk toch naar andere knetterende electrische gevoelens en wat ze daar mee moeten, snappen ze alletwee niks van.
Oooo, wat een heerlijk boek was dit! De haat gevoelens tussen Jamie en Hazel zijn zo geweldig neergezet. En je snapt ook waar het vandaan komt. Het boek is geschreven door beide perspectieven en zelfs ook nog een paar vanuit Jamie zijn moeder zodat diverse situaties door meerdere perspectieven wordt belicht. Je leest over de huidige tijd maar er komen ook hoofdstukken uit het verleden in voor zodat je bepaalde dingen beter ga begrijpen. De interactie tussen Jamie en Hazel is echt hilarisch! Door de haat gevoelens hebben ze messcherpe dialogen maar ook hun wraak daden zijn echt heel grappig. Het helpt natuurlijk niet mee dat ze beide bloedmooi zijn, en dat zien ze gerust wel van elkaar. Maar het is niet allemaal luchtig en grappig, ze hebben beide zo hun problemen waar ze mee moeten dealen en die problemen zorgen ook voor keuzes die ze moeten maken. En ga je dan voor je gevoelens of ga je dan voor een andere onmogelijke keus? Dit is het eerste deel van een drieluik en het is echt smullen! Ik hoef gelukkig niet al te lang te wachten op het volgende deel want ik wil echt zoveel meer Jamie en Hazel!