Likes voor de liefde

Twaatje 19 februari 2025
Anna is trouwambtenaar en doet dit heel graag en met passie, ondanks dat ze zelf eigenlijk niet wilt trouwen. Toch leeft ze helemaal mee met de stellen die ze voor zich krijgt. Totdat ene Eva haar graag als trouwambtenaar wilt. Het huwelijk vindt pas plaats over een jaar, maar ze moet nu al langs komen. Daar leert ze de bridezilla kennen en Anna vind haar vreselijk, het is een influencer en doet alles voor haar sociale media. Ook dit huwelijk en de tijd ernaartoe wordt uitgemolken. Tobias, de aanstaande man van Eva lijkt anders en zich niet prettig te voelen onder dit alles. Tobias lijkt oprecht, maar bij Eva lijkt alles nep. Anna zelf worstelt met haar vriend Jur, die een nieuwe passie gevonden lijkt te hebben, die mijlenver van Anna af staat. Ondertussen heeft Anna regelmatig contact met Tobias en ze voelt zijn twijfels en ergenis. Ze hebben eigenlijk best leuk contact, maar kunnen daar helaas verder niets mee doen. Tobias gaat trouwen met Eva en daar kan ze niks aan veranderen.

Met likes voor de liefde heeft Gaby Rasters een origineel en actueel boek geschreven, met een persoonlijk tintje eraan, door haar ervaringen als babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Ze heeft heerlijke, over the top karakters neer weten te zetten. Met name Eva en Kelly natuurlijk, met hun blinde visie voor de sociale media. Ik zat me gruwelijk te ergeren aan Eva en haar bekrompen wereld die alleen bestond uit instagram, waardoor ze de grip op het echte leven verloor en daardoor ook op Tobias. Ook Jur, de vriend van Anna, was zo grappig uitgewerkt met zijn geitenwollen sokken vrienden, en vernieuwde levens doelen. Die raakte ook de verbinding met Anna kwijt. Anna was de meest stabiele persoon in het hele boek want ook Tobias was een personage die ik graag even door elkaar zou willen schudden, Tobias was te soft en had wel wat meer ruggengraat mogen hebben. maar  door deze uitgesproken personages was het boek lekker smeuïg en deden bepaalde karakters wat met je en was het verloop van het verhaal totaal onbekend. Je had nog niet echt het idee welke kant het zou kunnen opgaan en de uiteindelijke twist zag  ik niet zo aan komen. Het boek leest heerlijk vlot weg en zet je ook aan het denken over sociale media. Eva is wat uitgesproken neer gezet, maar ik geloof dat er echt een kern van waarheid in zit, dat er echt influencers zijn die dag en nacht er mee bezig zijn. Bij Eva kwam het wel ergens vandaan en had je uiteindelijk meer begrip voor haar, maar de ergenis overheerste toch iets meer haha. Heel fijn boek, ik heb er zeer van genoten.

Meer recensies van Twaatje