Nanny op wereldreis
In dit tweede deel van de 'Nanny op wereldreis' serie volgen we Sjoukje naar Parijs. Ze laat de familie La Vender, Ibiza en ook Jesse achter zich. En ze gaat werken voor de familie de Wit en die bestaat uit Arthur en Valerie en hun tweeling van vier, Fleur en Sjalot. De eerste indrukken van het gezin zijn niet zo positief. Valerie en Arthur hebben het beide zo druk en de tweeling zegt geen woord en er komen weinig emoties uit. Dit wordt een zware dobber voor Sjoukje. Maar, ze is er voor de kinderen en daar richt ze zich op en dat gaat stapje voor stapje de goede kant op. Toch knaagt er iets aan haar, en dat zijn de ouders en hoe ze met de kinderen omgaan. Sjoukje moet bij de kern beginnen om het beste uit de kinderen te halen, maar dat valt niet helemaal mee als de ouders niet mee willen werken. De lange afstandsrelatie met Jesse gaat ook niet helemaal op rolletjes, Sjoukje is jaloers op de collega van Jesse en ze trekt zich teveel aan van wat ze op social media over haar zeggen. Daar komt uiteindelijk een verschil van mening tussen haar en Jesse bij kijken en die lijkt niet niet op te kunnen lossen zijn. Gaat het Sjoukje uiteindelijk allemaal lukken in Parijs?
Het is raadzaam om de boeken op volgorde te lezen, er zit echt een vervolg element in. Het boek begint met een opfrisbeurt over het vorige deel en dat was erg fijn, zo ben je weer up to date. De titels van de boeken vind ik leuk bedacht en zeggen ook echt iets over het boek. Ik vond het stoer van Sjoukje dat ze toch naar Parijs ging, en zo haar vriend en vrienden achter liet om opnieuw in een gezin te beginnen. Het verliep behoorlijk stroef in het begin, zowel met de kinderen als met de ouders, maar Sjoukje is heel erg goed in wat ze doet en is bijna een soort van psycholoog als het op gezinnen aan komt. Het duurt even, maar uiteindelijk wordt er wat met haar advies gedaan. De kwestie met Jesse vond ik behoorlijk diepgaand, het is iets wat je zelf aan het denken zet, wat zou je zelf doen in die situatie? Ik vond dit deel indrukwekkender dan het eerste, dus ik ben natuurlijk nog nieuwsgieriger naar het vervolg!