Dit boek leeft rentfree in mijn hoofd

Twistedpagess 23 april 2025
Het verhaal van Emily Wilde gaat verder nadat zij 's werelds eerste feeënencyclopedie geschreven heeft. Ze heeft veel geleerd tijdens haar avonturen, onder andere dat haar collega-geleerde en voormalig rivaal Wendell een verbannen feeënkoning is. Haar volgende project is om een kaart van de feeënrijken te maken. Terwijl ze haar onderzoek voorbereidt, komt Wendell opnieuw in de problemen. Ze vertrekken naar de Oostenrijkse Alpen, waar ze op zoek gaan naar de deur naar Wendells rijk, en daarmee de sleutel om hem te bevrijden van de duistere plannen van zijn familie…
Emily Wildes atlas der anderlanden gaat verder waar Emily Wildes encyclopedie der feeën eindigde. Opnieuw volgen we het verhaal van Emily, wie nog steeds een onderzoeker en expert is op het gebied van feeën, en ook meer op sociaal gebied zich ontwikkelt. Dit keer ligt haar focus op het in kaart brengen van de leefgebieden van de Fae. Dit doet ze met behulp van haar vriendje Wendell (OH YEAH!!) en nieuwe gezichten Ariadne en Rose. Op zoek naar een magische deur, komt het stel wederom in beknelde situaties terecht waarin ze samen moeten werken om hieruit te geraken.

Ook in dit boek wordt er afgewisseld van fragmenten in het boek maakt het ook dat je door wil blijven lezen. Ik kon dit boek dan ook echt niet wegleggen! Waar deel 1 als een heerlijke cosy deken voelde, voelt dit boek nog net ietsjes extra. Niet alleen de cosy deken, maar met heerlijke kaarsen en een knusse vibe! Het tempo van in dit boek ligt iets lager dan in deel 1, maar dat was voor mij verder niet storend. Opnieuw slaagt Fawcett er dus in om haar beeldende schrijfstijl prachtig op de lezer over te brengen. Ik ga nog weken dromen over de prachtige wereld die zij beschrijft. It’s safe to say dat dit boek voorlopig nog wel rentfree in mijn hoofd zal leven!

Ik heb enorm genoten van de eerste twee delen in deze serie en ik kan niet wachten tot deel drie komt. Opnieuw heeft @zomerenkeuning het boek prachtig vormgegeven. Het boek is namelijk verschenen met gebonden stofomslag en doorlopende sprayed edges – die ook matchen met de edges uit van deel 1! Ook deel drie, Emily Wildes compendium der verloren verhalen, wordt door Zomer en Keuning in een prachtig jasje gestoken en komt op 23 juli 2025 uit.
Emily Wildes atlas der anderlanden is een prachtig deel twee in deze cosy fantasy reeks – en is zeker niet te missen!

Je gaat deze reeks heel erg leuk vinden als je houdt van:
- Cozy fantasy
- Historical Fantasy
- Atmospheric reads

Bedankt @zomerenkeuning voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.

Meer recensies van Twistedpagess