Dé cozy fantasy!
Emily Wildes Encyclopedie der Feeën voelt als een boek dat je een warme knuffel geeft – de perfecte cosy fantasy!
Heather Fawcett introduceert ons aan Emily, wie een onderzoeker en expert is op het gebied van feeën, maar op sociaal gebied helemaal geen expert is. Liever, net als de meeste boekenwurmen, geeft zij de voorkeur aan boeken, haar hond en uiteraard het feeënvolk. Maar het zijn juist die sociale vaardigheden waarom Emily klem kom te zitten met haar onderzoek: tot rivaal Wendell zich ermee komt bemoeien. Auteur Fawcett weet Wendell in het boek zo neer te zetten dat er meteen vragen in je opkomen over wie hij is en wat zijn bedoelingen zijn.
Emily Wildes Encyclopedie der Feeën wordt verteld vanuit het perspectief van Emily. De afwisseling van fragmenten in het boek maakt het ook dat je door wil blijven lezen. Bovendien slaagt Fawcett erin om echt de cozy fantasy setting over te brengen op de lezer! Het voelde daadwerkelijk alsof ik bij de expeditie van Emily was. Om het nog maar niet te hebben over de mooie magische plekken waar Fawcett over schrijft! Het is echt een heerlijke atmospheric read. Uiteraard moet ik ook de soort van haat/liefde relatie tussen Emily en Wendell benoemen want I AM HERE FOR IT!
Emily Wildes Encyclopedie der Feeën stond al sinds de enorme tiktok hype op mijn radar. Je kan dan wel nagaan dat ik een sprong in de lucht maakte toen ik hoorde dat @zomerenkeuning dit boek ging vertalen – en prachtig zou vormgeven! Het boek is namelijk verschenen met gebonden stofomslag en doorlopende sprayed edges. Ook deel twee, Emily Wildes Atlas der Anderlanden, wordt door Zomer en Keuning in een prachtig jasje gestoken en komt op 2 april 2025 uit.
Je gaat Emily Wildes Encyclopedie der Feeën erg leuk vinden als je houdt van:
- Cozy fantasy
- Historical Fantasy
- Grumpy x sunshine
- Atmospheric reads
Bedankt @zomerenkeuning voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.
Je gaat Emily Wildes Encyclopedie der Feeën erg leuk vinden als je houdt van:
- Cozy fantasy