Geeft de sfeer mooi weer
Zelden heb ik een boek zo snel uitgelezen.
Ik kan heel goed begrijpen dat het boek de boekhandelprijs van 2024 heeft gewonnen.
Het boek begint bij een typische Russisch dorp, waar de hoofdpersoon opgroeid. Veel uitzichtloosheid en alcohol en verval. Er komt dat een nieuwe jongen in het dorp wonen Pavel. Die wat afwijkt van de andere kinderen. Dit trekt zijn belangstelling.
In het tweede deel van het boek werkt hij in de lampenfabriek, dezelfde uitzichtloosheid. Dan gaat hij op zoek naar zijn jeugdvriend. Wat is er van hem geworden? Het boek heeft een raadselachtig einde, tja daar moet je van houden.