De laatste dochter?

Ursula1969 06 april 2025
De laatste dochter van Renske Gommer.

Dit geweldige verhaal speelt zich af in een toekomstig verwoest Nederland en België.
Door een virus genoemd de Damesdood zijn in golven alle vrouwen gestorven. Of toch niet?
In een moeizaam opgezet dorpje leeft Alex(andra) met haar vader, verborgen als jongen. Het verhaal wordt verteld door haar, af en toe afgewisseld door een jongen Jack. Wanneer de druk om verborgen te blijven oploopt en er een bericht is dat er in een laboratorium in Brussel een vrouw is, gaat Alex weg uit het dorp naar Brussel.
Er ontwikkelt een boeiend, spannend verhaal wat moeilijk weg te leggen is. Thema's zoals ongewenste intimiteit, geweld, eenzaamheid, het effect op de psyche, worden niet geschuwd, goed verteld. Balanceren tussen hoop en vrees! Met een cliffhanger naar een vervolg, wat er aan komt in juni a.s. zag ik!
Ik kijk uit naar dit vervolg.

Meer recensies van Ursula1969