Catch
Roos en Julia zijn beste vriendinnen. Beide zitten ze op catch. Dit is een erg bekende jongeren app. Julia heeft haar huidige vriendje hier ook op leren kennen. Als Roos Noah ontmoet is ze helemaal in de wolken. Ondanks dat ze elkaar nog nooit hebben ontmoet begrijpen ze elkaar volledig. Ze wil hem heel erg graag ontmoeten.
Maar terwijl zij gezellig aan het chatten zijn worden er 2 meisjes vlak na elkaar dood gevonden. Ze zijn beide vermoord en in een prinsessenjurk gedumpt. Het lijkt om dezelfde dader te gaan.
Haar vader vertelt dat er geruchten de ronde gaan dat de dader zijn slachtoffers via catch benadert. Dit weet hij omdat hij bij de krant werkt en dus in nauw contact met de politie staat.
Roos begint te twijfelen; ze wil Noah heel erg graag ontmoeten, maar wie zegt dat hij niet achter de moorden zit? Is het nog wel zo een goed idee om met hem af te spreken?
Elvin Post schreef eerder volwassen thrillers, waar hij ook prijzen mee heeft gewonnen. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de jeugdboeken wereld met “geen weg terug”.
Catch is een spannend boek! Het is vlot geschreven en vanaf het begin af aan word je in het verhaal gezogen. Een groot deel is best wel relaxed geschreven, maar zeker niet saai. Het einde is wel erg spannend, wat ik vooral leuk vond :). De kaft vind ik ook erg gaaf! Je ziet een meisje (ik denk Roos) met een telefoon in haar hand. Er kijkt een jongen naar haar. Ook zie je het berichtje “maakt ze de fout van haar leven door met hem af te spreken?”
De boodschap van het verhaal is ook erg belangrijk; niet zomaar iedereen vertrouwen die je online (maar ook in het echt) tegenkomt. Iemand kan zich voordoen als heel iemand anders.
Ik raad dit spannende, leuke en vlot geschreven boek aan aan jongeren vanaf 12 jaar!