Deze reeks verveelt echt niet, actueel en spannend
Gabriel Allon is gestopt als directeur van de Israëlische geheime dienst. Hij woont met vrouw en kinderen in Venetië en werkt als restaurateur van kunst. Op een dag wordt hem gevraagd om een gestolen schilderij te vinden. Het gestolen schilderij is op zijn beurt gestolen bij een verzamelaar. Deze is bij de diefstal om het leven gekomen.
Net wanneer je denkt dat het een minder boek uit de reeks wordt, want ik word niet bepaald warm van een zoektocht naar een gestolen schilderij, wordt het razend spannend.
Uiteraard komt er weer een mooie vrouw aan te pas, een Deense deze keer met een wat vreemde manier om aan haar geld te komen. Om het allemaal nog wat spannender te maken staat de wereldvrede onder druk en niet zo'n klein beetje. Veel tijd heeft Allon niet om de puzzel op te lossen. De Russen hebben er ook weer mee te maken en wie de reeks met Allon een beetje volgt, weet dat hij Rusland echt niet meer binnen mag.
Brandend actueel want de oorlog in Oekraïne komt erin voor, evenals de economische sancties tegen Rusland en hoe die omzeilt worden, maar ook klimaatactivisme komt aan bod.
Kortom, alweer een topboek uit een reeks die niet verveeld.
Kortom, alweer een topboek uit een reeks die niet verveeld.