Een toffe ya fantasy vol steampunk, verraad en onvoorziene plottwisten.

Verelien 16 november 2024
Wauw. Wat een verrassend boek!
Heb je zin in een standalone fantasy ya boek vol steampunk, politiek, verraad en een nogal aggressieve FMC? Dan is dit een boek voor jou.

Het boek is fast paced met veel, vaak onverwachte, plottwisten. Het boek krijgt naarmate het vordert een meer politieke lading, waar ik persoonlijk nogal van houdt.

Het boek is vooral geschreven vanuit het oogpunt van Clara, maar tussendoor krijg je ook van andere karakters meer te weten.
Clara komt uit een gezin dat flink in het aanzien staat in Neocity, maar voelt zich vooral verstikt thuis. Ze probeert haar thuis te ontvluchten door met een simpele kunstenaar te trouwen, maar haar bruiloft verloopt niet zoals gepland.

Clara is niet mijn favoriete persoon, ze is nogal aggressief en bevoorrecht. Maar ze groeit wel enigszins door het boek heen. En speelt een belangrijke rol in de gebeurtenissen van het verhaal.

Het boek is steampunk en bevat dus allerlei machines en automaten. De automaten kun je het beste vergelijken met animatronics of robots. Ik vond het heel tof om een steampunk boek te lezen en het beviel me goed.

Kortom dikke aanrader!

Meer recensies van Verelien