Mooi debuut maar soms wat onrealistisch
Sara en Madelon zijn collega’s en goeie vriendinnen. Ze zijn van plan om op safari te gaan en 3 mannelijke collega’s zullen hen vergezellen. Vol vertrouwen en met de grootste verwachtingen vertrekken ze. Maar algauw slaat het noodlot toe. Madelon is spoorloos verdwenen en wil niet gevonden worden, aldus volgens haar 2 afscheidsbrieven. Sara is er het hart van in en twijfelt aan de echtheid van de brieven. Zij kent Madelon door en door, als ze zich zo slecht voelt dan zou ze dat toch wel gezien hebben? Een heuse zoektocht begint maar algauw blijkt dat Sara niemand kan vertrouwen en ook de politie ziet er geen graten in. En wie is de collega die alles nauwlettend in de gaten houdt en bizarre en creepy notities bijhoudt?
De proloog begint alleszins al heel akelig en direct wordt duidelijk dat het safari tripje niet verlopen is zoals gepland.
Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit het standpunt van Sara, maar ook Madelon en een nog onbekende collega geven beurtelings toelichtingen over wat er zich in het verleden heeft afgespeeld. De karakters leren we zo beter kennen en algauw wordt duidelijk dat sommigen er toch wel een geheime agenda op na houden. De verhoudingen tussen de collega’s maar ook tussen de partners zijn niet altijd even joviaal en vriendschappelijk. Die sfeer wordt ook goed overgebracht en net als Sara begin je in je hoofd al direct een verdachtenlijstje op te stellen en alle minpuntjes aan te vinken. Op sommige momenten ging het er iets te onbezonnen aan toe om geloofwaardig te blijven maar het stoorde me niet echt.
Wel leuk om eens te zien hoe het er aan toe gaat in het vliegtuig tussen de stewards, de pursers en de piloten. Zo zie je het ook eens van de andere kant. Ook de omgevingen en de safari uitstappen worden mooi beeldend gebracht.
Het plot zit goed ineen en door de afwisseling tussen heden en verleden wordt de spanning stelselmatig opgebouwd. Heel goed en vernuftig in elkaar gestoken maar af en toe wel ver gezocht. Vooral het einde is wel mooi maar iets minder realistisch. Het enige waar ik niet echt de vinger op kan leggen is de titel van het boek. Heb ik iets gemist om de link te kunnen leggen?
Dit is het debuut van deze auteur en aangenaam verrast door de vlotte schrijfstijl, de spanningsopbouw en de vele wendingen. Als debuut kan het zeker tellen en daarom toch 4 sterren!