Verfrissende locatie!
Na ‘Zwaluwdans‘ en ‘Als de sterren fonkelen‘ was ik heel benieuwd naar ‘De zonnesteen’. De lat lag door de vorige twee boeken gewoon heel hoog. Ik was benieuwd of Jet Nijland deze hoge verwachtingen kon waarmaken.
De stijl van Jet Nijland is prettig. Het leest gewoon heel makkelijk. De cover ziet er al prachtig uit en de titel vind ik mooi gekozen. Ik waande me soms echt even in Schotland.
In het begin duurde het even voor ik in het verhaal zat. Ik had, zeker in het begin, een sterke voorkeur voor een verhaallijn. Die verhaallijn sprak me gewoon meer aan. Later werd ik nieuwsgieriger naar de andere verhaallijn. (Als ik benoem welke verhaallijn ik interessanter vind, dan geef ik mogelijk spoilers weg.) Langzaam vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het is een heel sterk plot.
Het is een mooi, warm liefdesverhaal. Schotland vind ik een mooie locatie voor het verhaal. Het is eens wat anders dan Engeland. Het is verfrissend. Jet Nijland weet op een mooie manier emoties over te brengen. Er zitten bepaalde stukken in het verhaal die me zo raakten.
Het verhaal had me in het begin minder dan ‘Zwaluwdans’ en ‘Als de sterren fonkelen’, maar ik heb alsnog genoten van deze bijzondere historische roman. Het is een heel mooi verhaal!
De recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!
De recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!