Heerlijk verhaal!
‘Geen hond op straat’ is een cosy crime. En ik zou bijna zeggen: het is inderdaad een gezellig verhaal. Dit klinkt nogal raar als je leest dat de hond van Emily een hand in de bosjes vindt. Ik vond Emily een leuk personage, Jazzy (de hond) sluit je eigenlijk direct in je hart en het hele verhaal is leuk opgezet.
Soms is het verhaal een beetje ongeloofwaardig en erg kort door de bocht, maar als ik eerlijk ben… maakte me dat niet uit. Ik heb gewoon een aantal fijne leesuurtjes gehad met dit fijne verhaal!
Annet Hulst heeft een fijne stijl. De dialogen lopen lekker en de spanning wordt goed opgebouwd. Automatisch ga je mee zoeken met Emily. Ik vond het een beetje lijken op de verhalen van Agatha Christie. Ik houd wel van een spannende detective.
Het plot is verrassend. Ik had wel ‘iets’ in de gaten (sorry, geen spoilers) en ik zat een beetje goed. Annet Hulst zette me goed op het verkeerde been! Het einde maakt het verhaal af en is misschien ergens ook een beetje misselijkmakend. Deze novelle is zeker een aanrader!
Recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!
Recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!