Eenmaal begonnen met lezen kun je niet meer stoppen

Over het eerste deel van De Kastelen-serie 'Schaduwdochter' was ik erg enthousiast, dus toen ik dit tweede deel aangekondigd zag, wist ik dat ik deze wilde lezen. En ik kan al meteen zeggen dat ik dit tweede deel misschien nog wel beter vind dan het eerste deel.

Esmée barones Von Eckendorff-Lohmann woont samen met haar man Waldmar en haar ouders op Kasteel Vorden. Op een ochtend wordt er al vroeg op hun deur geklopt. Iemand van de Sicherheitsdienst staat voor de deur en vordert een deel van het kasteel voor hem en zijn afdeling. Hauptsturmführer Max Winter is al snel onder de indruk van Esmee, maar hij weet niet dat ze er een geheime agenda op na houdt.

Esmée is vastbesloten om, ondanks dat haar ouders er op tegen zijn, een onderduiker te plaatsen in het kasteel. Ze moet steeds meer risico's nemen tot het echt levensgevaarlijk wordt...

Het verhaal heeft twee tijdlijnen. Eén speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog, dit is de verhaallijn van Esmée, en de andere verhaallijn speelt zich af in het heden. De verhaallijn van Esmée speelt zich een paar jaar na deel 1, Schaduwdochter, af. Je leest over een aantal personages die we in Schaduwdochter hebben leren kennen, maar mocht je dit deel niet gelezen hebben, dan is het ook gewoon goed te volgen. Dat vind ik persoonlijk wel altijd fijn, want, doordat ik zoveel lees, weet ik soms ook niet meer precies hoe voorgaande delen gingen.

Van Charante weet romantiek perfect af te wisselen met spanning, waardoor ik aan het boek gekluisterd was en hem maar met moeite aan de kant kon leggen.

Van Charante heeft emoties als boosheid, verdriet en angst perfect overgebracht. Ook heeft ze gevoelige onderwerpen als afkomst, verleden en misbruik goed weten neer te zetten. Het is een verhaal waarbij je steeds door wilt blijven lezen, maar ook weer niet te snel, want dan is het boek te snel uit.

Besef wel... Eenmaal begonnen aan dit boek is er maar één optie... Doorlezen. Ik kijk nu alweer uit naar een nieuw deel in De kastelen-serie.

Dit boek ontvingen wij van Xander uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes