Echte mustread

Tijdens het Best of Thrillers event vertelden Erik Betten en zijn vrouw Corien Feenstra (zij schrijven samen onder het pseudoniem Rifka Faber) over 'Fatale oplossing' en ik werd al meteen nieuwsgierig en nu ik het boek gelezen heb, ben ik nog enthousiaster.

Ik las vroeger de medische thrillers van Robin Cook graag, maar Fatale oplossing is zoveel meer dan de thrillers van Cook.

In Fatale oplossing volgen we Chris Griffioen die als arts-assistente werkt in het ziekenhuis en net haar eerste operatie onder toezicht oog van arts Michels heeft volbracht. Als enkele dagen later haar patiënt overlijdt aan een hartstilstand is Chris hierdoor erg van slag en begrijpt ze niet hoe dit kon gebeuren. Ze krijgt te horen dat oude mensen nu eenmaal doodgaan. Enkele dagen later belt haar beste vriendin Anne dat ze op non-actief geplaatst is omdat er een patiënt gestorven is en zij verdacht wordt van medische fouten. Chris besluit op onderzoek uit te gaan. Hoe meer ze te weten komt, hoe harder ze wordt tegengewerkt.

Rifka Faber heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl. Het boek is met vaart geschreven waardoor je steeds verder wilt blijven lezen en aan het boek gekluisterd bent. Chris is goed uitgewerkt en dit zorgt ervoor dat ik me goed in haar kan verplaatsen. De andere personages worden voldoende uitgewerkt, al blijft er rond bepaalde personen iets mysterieus hangen. Ik hoop dat we daar in een volgend deel meer over komen te weten.

Faber wisselt de spanning af met medische handelingen wat je een beeld geeft van het ziekenhuis. Hierin zie je duidelijk de medische achtergrond van Corien, die als verpleegkundige werkzaam is. Ook de rol van Chris' opa vond ik een leuke toevoeging.

Ik hoop dan ook dat er een vervolg komt, want dit smaakt zeer zeker naar meer, vooral ook doordat het verhaal toegankelijke en geloofwaardige personages heeft, waar ik nog geen afscheid van wil nemen.

Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes