Laat deel 3 maar komen
Ik moest, in het begin, even in het verhaal komen. Wie waren de personages ook al weer en welke rol hadden ze gespeeld in het eerste deel. Maar nadat ik even doorgelezen had, zat ik weer helemaal in het verhaal. Ik vroeg me wel een beetje af waar het verhaal heen zou leiden. Echter op het moment dat Jakob op reis gaat komt het verhaal in een stroomversnelling en kon ik het boek niet meer aan de kant leggen. De personages worden geloofwaardig neergezet. Vooral Henya vond ik goed neergezet. De wanhoop die ze voelt door een bepaalde gebeurtenis voel je gewoon van de pagina’s afspatten. Je merkt dat Jacobi zich echt verdiept heeft in de periode waarin het verhaal zich afspeelt. De gezondheidszorg die minder was als tegenwoordig, maar ook de wekenlange reis van Jakob, waardoor hij pas, als hij in Australië aankomt, bepaald nieuws verneemt en het liefst meteen terug gaat. Maar in die tijd is dat uiteraard niet zo simpel. Ook werden er details vertelt van gebeurtenissen uit die periode, zoals de eerste auto, waar de koetsier nieuwsgierig naar was. Dat vind ik altijd leuke details die een historische roman echt uniek maken.
Er komen ook serieuze onderwerpen aan bod, zoals gokverslaving, weeskinderen en ongewilde adoptie. Dit geeft het verhaal extra diepgang, maar maakt het verhaal nergens te zwaar.
Wel vond ik sommige dingen niet geheel geloofwaardig. Namelijk het uiteindelijke verhaal van Marie. Ik denk dat deze gebeurtenissen heel moeilijk te realiseren is (wat precies kan ik niet vertellen, omdat ik niet wil spoileren). Ook de gebeurtenissen in het gesticht gingen wel heel snel en vond ik een beetje vreemd. Maar ondanks dat heb ik weer erg genoten van dit tweede deel en gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten, want deel 3, Stralende liefde, verschijnt in maart.
Dit boek ontvingen wij van Xander uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Xander uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.