Wat een goed begin van deze serie
Louisa Scarr schrijft ook onder haar pseudoniem Sam Holland en de boeken van haar hand zijn voor mij echte mustreads als je van thrillers houdt. Dus toen ik zag dat dit boek verscheen, moest ik deze gewoon lezen.
Er wordt een hand gevonden in Gallows Woods. Agent Lucy Halliday wordt samen met haar hond Moss opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. Moss vindt al snel meer lijken. Lucy moet meteen aan haar man Nico denken die al bijna twee jaar vermist is. Ligt Nico hier ook begraven?
Het verhaal begint met een spannende proloog. Hierdoor kun je maar één ding doen en dat is heel snel de pagina omslaan om verder te lezen.
Dit verhaal is voor mij al uniek, want het is voor mij de eerste keer dat ik een verhaal lees waarin een hondengeleider bij de politie en haar hond de hoofdrol hebben.
Daarnaast speelt inspecteur Jack Ellis een grote rol. Het wordt wel snel duidelijk dat ook hij een verleden heeft, waar hij gesloten over is. Lucy en Jack krijgen een bijzondere band. De personages en hond Moss zijn geloofwaardig neergezet. De personages zijn menselijk en hierdoor vond ik zowel Lucy als Jack meteen symphatiek. Ook vond ik de tegenstelling tussen deze twee leuk om te lezen. Lucy rommelig en haar hond is het belangrijkste in haar leven, sinds haar man verdween, en Jack die super netjes is en in eerste instantie niks van Moss moet hebben.
Ik vloog echt door het verhaal, dit komt doordat het korte hoofdstukken heeft. Scarr heeft het verhaal zo geschreven dat ik steeds mee aan het puzzelen was en gewoon moest weten hoe het verhaal in elkaar zat. Mijn nieuwsgierigheid werd steeds gevoed.
Ook lezen we een verhaallijn van Daisy. Zij zit opgesloten en het is in het begin niet echt duidelijk wie het is. Ook deze verhaallijn vind ik erg boeiend om te lezen. Je voelt de angst die Daisy ervaart. Uiteraard wordt duidelijk wie dit is en dan beginnen ook steeds meer puzzelstukjes in elkaar te passen.
Gelukkig is dit het eerste deel van een serie en zag ik dat er al een tweede deel in het Engels verschenen is. Ik hoop dan ook dat deze snel vertaald wordt, want dit smaakt beslist naar meer.
Dit boek ontvingen wij van Harpercollins Holland. Dit beïnvloedt onze mening niet.