Heerlijke afsluiter
Ik zag dat er een nieuw deel in de Alfie-serie verschenen was. Deze is alleen als e-book verschenen. Aangezien ik dit echt een heerlijke serie vindt, moest ik deze uiteraard aanschaffen. Alfie is ondertussen opa geworden en de drie kittens zijn echte kleine handenbindertjes. Om te zorgen dat de kittens goede katten worden, besluit Alfie een kattenschool op te richten om hen op te leiden. Ondertussen blijft er genoeg te beleven op Edgar Roads.
Zoals alle voorgaande delen, is ook dit deel vanuit Alfie geschreven. Dit zorgt er voor dat het taalgebruik eenvoudig is en het verhaal makkelijk leesbaar is. Ook in dit deel wordt humor en verdriet afgewisseld. Wat in dit deel centraal staat is gemis en verlies. Het gezin van Polly is verhuisd en zij worden gemist op Edgar Roads, maar zij missen Edgar Roads ook. Ook komt er iemand te overlijden wat het nodige verdriet mee brengt, maar doordat Alfie het verhaal vertelt blijft het verhaal toch luchtig en nergens te zwaarmoedig.
Dit deel zou het laatste deel in de Alfie-serie zijn en dat vind ik op zich wel jammer want ook in dit deel komen weer nieuwe personages voorbij en het zou leuk zijn als we ook deze langer zouden kunnen volgen.
Als je van dieren houdt dan is de Alfie-serie een serie die je heerlijk kunt binge-readen.