Leef vandaag

Ik kende Eva al van haar Instagram pagina en uiteraard van het programma Over mijn lijk. Wat me steeds aan haar opviel was haar humor en positiviteit. Dus toen ik zag dat er ook een boek van haar verscheen moest ik dit gewoon lezen.

En wat meteen opvalt als je begint te lezen is de toegankelijkheid waarmee Eva dit geschreven heeft. Ik hoorde haar tijdens het lezen echt bepaalde uitspraken doen die zo kenmerkend voor haar waren.

Wat ik ook mooi vond is dat ze schrijft dat haar ziekte niet alleen negativiteit gebracht heeft maar dat ze er ook positiviteit van gekregen heeft. Nu zeg ik dat ook vaak, want door mijn eigen ziekte ben ik bewuster geworden van de kleine dingen. De kleine geniet momenten, zoals genieten van de fratsen van onze beestenboel, maar ook van een mooie wandeling samen met Bryan. Dit zijn kleine momenten die voor geluk zorgen en dat omschrijft Eva zo typerend in haar boek.

Het is een boek wat je bewust laat worden van hoe kwetsbaar het leven is en dat je nu moet genieten en niet moet uitstellen tot later.

Ook de toevoeging van stukken tekst door Eva’s innercircle geeft het boek meerwaarde. Het is een verhaal wat je raakt, maar door de humor van Eva nergens te zwaar wordt. Een boek wat je gewoon gelezen moet hebben.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes