Heerlijke historische roman

Het is 1953 en Engeland is nog herstellende van de gevolgen van de tweede wereldoorlog. Isobel is arts in opleiding, maar als vrouw heeft ze het niet makkelijk in deze wereld die door mannen gedomineerd wordt. Ze heeft het echter nog moeilijker met haar grote geheim, in de chaos na de oorlog heeft ze een andere identiteit aangenomen, waardoor ze de mogelijkheid kreeg om geneeskunde te gaan studeren. In het begin ging dat goed en dacht ze er niet over na, maar dit valt haar steeds zwaarder. Het hele leven komt op losse schroeven te staan. Vooral als een jonge arts, waar ze gevoelens voor heeft, steeds dichter bij de waarheid komt.

Het verhaal begint spannend, waarna het in wat rustiger vaarwater terecht komt en je de tijd krijgt om alle personages goed te leren kennen. Ook krijg je een inkijkje in het kleurrijke leven van de moeder van de hoofdpersoon. De moeizame weg die ze aflegt om haar dochtertje op te voeden.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken, waardoor je snel door het verhaal heen gaat.

Je merkt tijdens het lezen dat Nikola Scott zich echt verdiept heeft in de tijd dat het verhaal zich afspeelt, de rol van de vrouw als werkende en studerende vrouw. De manier waarop arts Carlisle met Isobel omgaat, omdat ze vrouw is en naar zijn gevoel een plek van een man bezet houdt.

Isobel krijgt meer contact met Grey, de zoon van Carlisle, en met de vrouw van Carlisle. Waarna er steeds meer puzzelstukjes over het verleden van Isobel op hun plek vallen. Maar hierdoor begint Isobel ook steede meer moeite te krijgen met het geheim waar ze mee leeft.

Tijdens het lezen merk je dat Isobel worstelt met, aan de ene kant haar geheim, maar aan de andere kant de angst dat haar geheim uitkomt en ze van de opleiding gestuurd wordt. Deze gevoelens weet Scott levensecht over te brengen.

Verborgen leven is een spannende roman waarbij het leven van een jonge vrouw centraal staat, een vrouw die geëmancipeerd is en een betere toekomst voor zichzelf wil. Houd je van historische romans dan kan ik je alleen maar aanraden dit boek op te pakken.

Dit boek ontvingen wij van Harpercollins Holland. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes