Razendspannende pageturner

Vertelke 17 januari 2025
Jaaaa, deze heb ik graag gelezen hoor! Af en toe moet je je eens stevig wentelen in een romantisch fantasy-verhaal, en dit is er zo eentje om heerlijk bij weg te zwijmelen.
"De dolk en de vlam" is een klassiek enemies-to-lovers verhaal, genre fantasy, met de nodige suspense en plottwists. Ik zat meteen in het verhaal, en hoewel de ingrediënten niet nieuw zijn (sterke vrouwelijke protagonist die er alleen komt voor te staan, mannelijke antagonist met demonen uit verleden, vervaarlijke tritagonist die het ultieme kwaad representeert, bende vrolijke vrienden die protagonist bijstaan, voortdurende dreiging van soortement apocalyps), is de uitwerking zeer geslaagd.
Mijn dochter leerde me dat je in romances vaak 'tropes' hebt, terugkerende thema's of personages die gemeengoed geworden zijn en enorm populair zijn: de love triangle bijvoorbeeld, of de forbidden lover, grumpy & sunshine, age gap, fake dating... Hier dus de enemies-to-lovers, die ondanks het misschien clichématige toch bijzonder goed uitgewerkt wordt. Ik ben fan! Deel 1 is dit, en ik hunker al naar deel 2.
Zeker eentje dat ik nog ga aanraden aan mijn leerlingen! Leeftijd: 15+!

Meer recensies van Vertelke