Sterke meiden aan de rafelrand

Vertelke 29 maart 2025
Als je 14 bent en de zomer lonkt, dan ligt de wereld aan je voeten, toch? Niet voor Shell, die samen met haar hoogzwangere mama en 2 zussen in een piepklein appartementje hokt. Een verre reis naar een exotisch warm land zit er absoluut niet in: het wordt puffen op hun eigenste 'gran balconia' zoals de meiden het al lachend noemen. Maar veel reden om te lachen hebben ze niet: er is amper geld, zelfs maandverband kunnen ze zich niet permitteren, en je zult het altijd zien: net dan wordt je jongere zusje ongesteld en word je zelf verliefd. Als tot overmaat van ramp dan ook nog eens de wasmachine het begeeft ('Little Earthquake" voor de vrienden, en ze doet haar naam alle eer aan), wordt het allemaal even te veel voor Shell. Maar zoals altijd spartelt ze zich er wel doorheen.

Derk Visser is een Nederlandse auteur van 65, en het is werkelijk verbluffend hoe hij probleemloos in het hoofd van tieners kan kruipen. Slechts 123 pagina's telt dit boek, dus je leest het razendsnel uit, en misschien is het net datgene wat ik jammer vond: het boek gaat te snel, en ik had graag nog wat meer gelezen over deze eigenzinnige meiden. Jammer dus dat ik als lezer een beetje op mijn honger blijf zitten maar desalniettemin een aardig boek.

Meer recensies van Vertelke