Absoluut hebbeding, dit heerlijke voorleesboek!
Zullen we anders met dit vertederend prentenboek aan het weekend beginnen? Eentje met warme tinten, gezellige stippelige pyjama's, een alom tegenwoordig knuffelig konijntje en een besnorde papa met stevige schouders om je te beschermen? Ik heb het perfecte voorleesboek voor jou: eentje over een meisje dat zich klaar maakt voor de nacht, een vader die druk tokkelt op zijn schermpje maar door zijn dochter op het matje geroepen wordt: "als je straks bent uitgepraat, heb je dan nog wel woorden over voor mij?". Een niet mis te verstane roep om aandacht, die vaderlief meteen inwilligt: zijn fantasie gaat in overdrive en weet op iedere "ja maar, wat als..."-weerlegging van zijn hartedief gezwind in te pikken. Klinkt goed hé?
En dan heb ik het nog niet over de illustraties gehad: de knalgele pyjama van papa, de dochter die de meest bizarre poses aanneemt in haar bedje (alles om die bedtijd te rekken, niet waar) en haar überschattige witte knuffel die gewillig alles imiteert. De kleurtinten die de Italiaanse Felicita Sala kiest zijn warmig en wollig, doen mijmeren naar lang vergeten zorgeloze kindertijden en de vele grappige terugkerende details maken van dit boek eentje dat je gegarandeerd regelmatig opnieuw zal willen en moeten voorlezen. Echt, dit boek hoort thuis in ieder huis en/of kleuterschool. Aanschaffen zou ik zeggen!