Vranke vrouw op zoek naar haar roots
Vuilgebekt is ze en zelfverzekerd lijkt ze, de ravissante Nadia uit de debuutroman 'Vossenjacht' van Racheda Kooijman. Haar Marokkaanse vader verdween vlak na de geboorte, haar Nederlandse moeder vertoeft quasi continu in het buitenland. Nadia hokt samen met Reyn, haar 'dick-on-demand' zoals ze hem schertsend noemt ("Jij bent in mijn leven omdat je pik precies in mij past en je mijn hoofd weet stil te neuken"), en zoekt zich een plekje in de wereld.
Maar achter dat baldadige pantser schuilt een broos, onzeker meisje, dat zich nooit heel voelt. ''Ik ben niet heel, ik ben half. Half geliefd en half opgevoed. Maar twee keer half maakt mij niet heel."
Na een verwarrende sessie met een medium besluit ze contact op te nemen met haar afwezige vader. De confrontatie met een deel van haar onbekende roots verloopt struikelend. Een roadtrip met bondgenoot Reyn naar Marokko wordt een scharniermoment, waar Nadia's zorgvuldig opgebouwde muurtje wankelt en de opgekropte angsten er uit gulpen.
Deze frisse debuutroman, geschreven in een bruisend taaltje, leest gretig. Eentje dat een breed publiek volgens mij kan smaken, door de aangestipte thema's die een goede Bildungsroman kenmerken. Opnieuw een sprankelend vrouwelijke auteur om in de gaten te houden!